Tuesday, September 13, 2011

CARA ATASI SIHIR MELALUI GAMBAR

Jom Baca Satu Artikel tentang kes benar yang pernah terjadi angkara sihir..Kawan/sahabat saya merupakan ahli perubatan Islam, rakan seguru saya yang sedang belajar di UPSI ( Universiti Penguruan Sultan Idris). Beliau telah terpanggil untuk merawat seorang muslimah yang kerasukan di kolej kediaman. Selepas rukyah dan dibakar JIN yang menganggunya akhirnya ketua JIN muncul. Maka sesi soal jawab pun bermula dan JIN tersebut akhirnya mengaku kalah Apabila diarahkan mengambil barang sihir, ianya amat memeranjatkan semua yang hadir semasa melihat rawatan itu, ketua JIN mengaku barang sihir tersebut adalah gambar yang diambil di dalam laman “FACEBOOK”.Sahabat saya menyuruh JIN meninggalkan badan muslimah itu. Kemudian ibu bapa pelajar itu datang untuk bawa berubat di kampung halamannya. Mudahan pelajar itu cepat sembuh. Semoga pembaca budiman dapat ambil pengajaran daripada pengalaman perubatan Islam ini. Berhati-hati memuat naik (upload) gambar di laman web sama ada FB, MS, Twitter dan seibu bapanya. Semoga Allah lindungi kita dari syiatan yang dilaknat dan kita janganlah mencari penyakit. Nabi Muhammad s.a.w. bersabda :“Janganlah kamu mencampakkan dirimu ke lembah kebinasaaan”


1. Sekiranya korang  upload gambar di FB, Blog atau mana-mana laman sosial jangan sekali-kali mempamerkan keseluruhan tubuh badan. Hanya separuh sahaja kerana, gambar keseluruhan akan menampakkan kelima-lima pancaindera kita dan memudahkan sihir dihantar. Sebagaimana hadis Rasulullah SAW: "Sesungguhnya Syaitan (Jin) itu berjalan di dalam tubuh anak Adam sebagaimana darah yang mengalir di tubuhnya". 


2. Andai kata korang terpaksa bagi gambar full (gambar yang mempamirkan seluruh badan) lubangkan sedikit mana-mana bahagian pancaindera contohnya lubangkan di bahagian kaki supaya sihir tersebut sukar dihantar. 3. Amalkam membaca doa ini yang mana Rasulullah ajar jika dibaca tiga kali di waktu pagi dan tiga kali di waktu petang maka akan terhindarlah kepada yang membacanya daripada segala kemudaratan disepanjang hari tersebut : 

Jadi kan, kita semua perlulah berhati-hati. Jangan sewenang-wenangnya nak upload gambar di Facebook, blog, YM dan bagi MMS pada orang yang tak dikenali. Maklumlah, rambut sama hitam, hati lain-lain.


p/s: Jangan terlalu taksub dengan pujukan alam maya yer adik-aDIK..